Eksempler på cases

Få et indblik i hvilke sager, vi arbejder med i connec, ved at læse eksempler på cases.

"Forløbet har givet mig afklaring. Jeg plejede at skamme mig og tænke noget var galt med mig. Nu ved jeg, at jeg har medfødte udfordringer, og at jeg har brug for hjælp. Jeg plejede at isolere mig, og bruge alkohol som coping, men nu er jeg mere åben og spørger om hjælp til det jeg har svært ved. Jeg er stolt af at have været ædru i seks måneder, jeg tager én dag ad gangen. Jeg flygter ikke længere fra fortiden, men kan se den i ansigtet, og jeg forstår min hjerne og krop bedre. Jeg har fået et nyt perspektiv og håb for fremtiden. Jeg er blevet inspireret til at bruge mit liv på at være der for andre der har det svært, og jeg hjælper dem omkring mig ved at snakke med dem om det svære og jeg hjælper til med praktiske ting."
- Borger i VISO-forløb

NYT PERSPEKTIV OG HÅB

Vores mission er at øge livskvaliteten for udsatte borgere, og det er i den grad lykkedes i dette tilfælde!
I løbet af de seneste 9 måneder har connecs psykolog Signe arbejdet grundigt med en borger-sag, hvor formålet især var at afdække borgerens kvaliteter, ressourcer, sårbarheder og udfordringer, så fagpersonerne omkring kan støtte ham ud fra en fælles forståelse og afstemt tilgang, der dokumenterbart matcher funktionsprofilen. Det overordnede formål var at skabe mening i borgerens liv. Udtalelsen fra den pågældende borger fortæller os, at indsatsen i den grad har gjort en forskel og øget borgerens livskvalitet.

I connec er vi ambitiøse og ønsker at vores indsats skaber håndgribelige resultater ude i virkeligheden, og derfor følger vi naturligvis op efter 3-6 måneder for at høre, om det stadig går den rigtige vej!

Fra kaos til et meningsfuldt liv

Mental ABC virker, når det bliver gjort rigtigt. Det vidner historien om M om, der gik fra et liv med kaos og misbrug til at blive stoffri og have noget meningsfuldt at stå op til.

Før M endte på bostedet Nordbasen, var hans liv turbulent. Han røg ind og ud af retspsykiatrisk, og samtidig kæmpede han med et stofmisbrug. M følte sig efterladt af systemet, han havde intet at stå op til og alle gode følelser havde forladt hans krop. Men så endte M på Nordbasen, og det skulle blive vejen til at få det bedre.

I dag har M været clean i 3 år og 6 måneder, og han er kommet ud af sin behandlingsdom som den første på Nordbasen. Han får heller ikke rigtig medicin længere, men bruger i stedet motion og naturen til at skabe ro. M har også et fast arbejde, hvor han også har lært nye medarbejdere op.

I starten fik jeg ansvaret for at græsset var slået, og hækken var klippet. Senere da Nordbasen skulle udvides, gik jeg og hjalp håndværkerne med at renovere de nye bygninger. Det er lidt vildt at tænke på i dag, da jeg før i tiden ikke engang måtte være i nærheden af en skruetrækker. Men personalet viste mig en stor tillid, og så vil jeg jo også gerne give noget igen. Roen omkring mig og det, at have en meningsfuld hverdag, hvor jeg også betyder noget for andre, har været vejen frem for min bedring. Nu er jeg et sted, hvor jeg føler mig hjemme.
- Borger på Nordbasen
”Det har været et fantastisk og lærerigt forløb! Vi har fået en helt anden forståelse for borgeren, hvilket har startet en positiv udvikling for hende. Hun er gået fra at være passiv til at udvise initiativ, og nu påtager hun selv opgaver, der tilfører mening til hendes liv. I takt med at vi har fået en større indsigt i, hvordan hendes hjerne fungerer, har det givet os en bedre forståelse for, hvordan vi møder hende. Dette har været med til at skabe en større tillid mellem os og borgeren, hvilket har betydet, at hun nu deler store og små bekymringer med os, som hun før holdt for sig selv, indtil glasset flød over.”
Sanne
Teamleder

Mentalt ABC virker, når det bliver gjort rigtigt

En borger blev af personalet på plejehjemmet beskrevet som passiv og afstandstagende. Personalet havde prøvet flere tiltag for at ændre borgerens adfærd – men intet syntes at hjælpe. Gennem en grundig udredning og rådgivning fik connec og personalet på plejehjemmet borgeren i en positiv udvikling.

Øget kvalitet og vækst på Nordbasen

I 2022 arbejdede connec intensivt med et organisationsudviklingsforløb med bostedet Nordbasen. Målet var at sikre et samtidigt løft af både faglighed, effektivitet og organisationskultur på Nordbasen. Derudover har målet være at sikre øget vækst og forbedret kapacitetsudnyttelse, og størstedelen af målene blev allerede nået inden projektets afrunding. Efterfølgende har connec arbejdet videre med Nordbasen i form af løbende rådgivning og strategisk sparring. Nordbasens udvikling går kun én vej!

”Vi er glade for, at connec har været med til at vise os, hvad det er, vi gør, som er anderledes og værdifuldt.”
Anette Jessen Myatt
Daglig leder på Nordbasen
"I starten var jeg inderligt opgivende på projektet, og jeg var irritabel over endnu engang at skulle fortælle om mit liv. Det havde jeg gjort med så mange andre psykologer og psykiatere. Mine forældre sagde, at jeg ikke skulle være bekymret, for Steen Guldager var præcis som os andre. Han kunne både bande og have den dybeste medfølelse. Allerede her lyste jeg mere op. Og det viste sig at blive en succes. Udredningsrapporten har gjort, at jeg i dag får markant bedre hjælp end før. Men vigtigst af alt er jeg blevet klogere på mig selv. Og jeg bliver forstået. Jeg er takket været rapporten nu flyttet i et drømmebotilbud, hvor jeg kan videreuddanne mig. Derudover har jeg i dag et samarbejde med connec, hvor jeg deltager i foredrag med Steen. Så den dybeste respekt skal lyde herfra."

Fra misbrug og paranoia til øget livskvalitet og nyt formål

For godt og vel et år siden afsluttede connec et udrednings- og rådgivningsforløb med borgeren Anders. Vi har spurgt Anders ind til hans oplevelse med connec, og han fortæller i den forbindelse:

Værdifuld omsætning af udredning og rådgivning til praksis

En god udredning og rådgivning er absolut intet værd, hvis den ikke bliver anvendt ude ”på gulvet” bagefter. At få rådgivningen til at leve ude på gulvet er afgørende i connec’s arbejde med udsatte borgere, og netop derfor tilbyder connec nu tillægsmodulet ” omsætning til praksis” i alle vores borgersager. I dette borgerforløb har connec efter endt udredning og rådgivning fuldt op med ”ekstra rådgivning” med personale og sagsbehandler i en lang periode, med henblik på at sikre den endelige nytteværdi for borgeren.

”Det, der nogle gange kan være svært, når man får lavet psykologiske udredninger, er, at der er en virkelighed uden for døren, som anbefalingerne skal passe ind i. Her kan man mærke, at connec kender den virkelighed, der skal arbejdes ind i. Det er realistiske tiltag, der anbefales.”
Anja
Socialrådgiver
”connecs udredningsrapport afklarede, at omgivelserne ikke matchede borgerens funktionsprofil, og derfor blev han frustreret og udadreagerende. Samarbejdet med Steen lærte os, hvordan vi kunne gøre det simple i det komplekse. Sikke en rejse på meget kort tid.”
Randi
Sagsbehandler

Kunsten at finde det simple i det komplekse

I connec arbejder vi med at få nogle af landets mest udsatte borgere ind i en positiv udvikling. For cirka et år siden mødte chefpsykolog, Steen Guldager, en borger, der dengang blev beskrevet som farlig. Ifølge lederen på det daværende bosted, Randi, var Steens relation til borgeren afgørende for forløbet – og gennem grundig udredning og rådgivning fik connec og Randi borgeren i en positiv udvikling.

Et samtidigt løft af faglighed og kultur

I connec spiller vi vores samarbejdspartnere stærkere – både organisatorisk og fagligt. I consulting-projektet på Baunegården har vi faciliteret faglig og ledelsesmæssig udvikling på samme tid og i tæt forbindelse. Indsatsen skaber både øget livskvalitet for borgerne, bedre arbejdsklima for medarbejderne og en sundere samfundsøkonomi.

"Samarbejdet med connec har fra dag ét beriget os med iderige udvekslinger, faglige diskussioner og sparring, som har medvirket til, at vi i dag stolt kan sige; vi har plan. Den ledelsesmæssige rådgivning og struktur har været vigtig"
Christina Paag
Sundhedsfaglig koordinator på Baunegården
”Jeg kan se, hvordan tingene spirer og nogle gange sprudler – det gør mig glad og stolt af både borgere og personale”
Tanja Junker Carsten
Socialfaglig koordinator på Baunegården
”Der er meget selverkendelse i at snakke med andre”
Søren
Bruger på befriender

Befriender har givet mod og ord

Befriender har givet Søren mod til at etablere en social omgangskreds igen, og det har givet ham andre ord for hans psykiske tilstand, så han bedre kan beskrive den for andre. Søren har nu fået kontakt til en lille håndfuld venner, som han ser jævnligt. Han føler, han er så godt på vej, at han nu vælger at prioritere sine fysiske venner. Befriender har spillet en vigtig rolle på vejen dertil, og han vil anbefale det til alle, der har brug for et socialt boost eller nogen at snakke med.

En fælles forståelse af borgeren

Når man arbejder med udsatte borgere, er det afgørende, at der på tværs af instanser er en fælles forståelse for både borgerens ressourcer og udfordringer. På den måde kan man erstatte overkrav og misforståelser med succesoplevelser og øget livskvalitet.

"Det mest centrale i forløbet med connec har været det letforståelige og tilgængelige dokumentationsarbejde af borgeren, der nu foreligger, som vi kan få rigtig meget gavn af fremover. Det muliggør, at alle parter, der har med borgeren at gøre, kan opnå en forståelse for borgeren og borgerens situation. På den måde er vi på alle måder blevet klogere gennem forløbet, og vi nu kan på tværs af afdelingen anvende samme forståelse af og tilgange til borgeren".
Emilie
Pædagog, Bostedet Brovst
”Den her slags rapporter, som connec laver, savner jeg rigtig tit i mit arbejde. Jo flere, vi kan få af sådan nogle rapporter, jo bedre, da de lige netop indeholder beskrivelser af det hele menneske, så vi bedre kan forstå borgeren og ikke hele tiden får sat dem i uhensigtsmæssige situationer. Vi har i den grad brugt rapporten efter udrednings- og rådgivningsforløbet. Opholdsstederne kan bruge rapporten til at forstå, hvordan de skal håndtere den unges styrker og udfordringer, særligt i forhold til kravsætning og med henblik på at forstå, at den unge ikke er problemet, men viser problemet – og det skal vi lære at tage alvorligt.”
May-Brith
Socialrådgiver

Rapport ændrer praksis

connec’s udredningsrapporter har til formål at hjælpe fagpersoner, pårørende og borgeren selv med at forstå borgerens ressourcer og styrker, samt hvordan disse kan udnyttes bedst.

Et værktøj mod ensomhed

Befriender er et effektivt værktøj til bekæmpelse af ensomhed, hvilket ikke kun er givende for brugerne, men også for de frivillige i Befriender.

”Det giver mig virkelig meget at møde og snakke med mennesker på den måde. Selvom jeg har en travl hverdag, så er Befriender så fleksibelt, at jeg kan prioritere det.”
Anneli
Frivillig i Befriender